Assalamualaikum..

Selamat datang ke blog kami, "Ladang Biri-Biri Omak Den". Kami Haji Dean & Hajjah Nieza berasal dari Kuala Lumpur dan telah dikurniakan Allah s.w.t. cahaya mata seramai 5 orang. 1 Puteri & 4 Putera. Alhamdulillah..

Kami mengusahakan ternakan biri-biri dan kambing di dusun di Ulu Bendul, Kuala Pilah, Negeri Sembilan. Berdekatan dengan tempat mandi-manda Ulu Bendul. Jika anda pergi ke tempat rekreasi Ulu Bendul, sila singgah ke ladang kami.

Kami menternak biri-biri dan kambing jenis Damara, Long tail, Short tail, Barbados, Dopher, ferrer dan sebagainya. Ada diantara biri-biri ini yang kami jadikan baka selain dari untuk kegunaan aqiqah, qurban dan kenduri.

Saturday, 23 February 2013

Alhamdulillah... Beranak Lagi...

Assalamualaikum,

Alhamdulillah biri-biri kami beranak lagi seekor pada 20 Feb 2013 tempoh hari. Kami belum lagi tengok tapi mengikut pak bidan yang menjaga biri-biri ni, kedua-dua ibu dan anak selamat dan sihat. Sekarang dalam tempoh berkurung, 'dalam pantang'. Harini baru kami nak balik ke Ulu Bendul untuk melihat keadaan mereka.

Nanti kami upload gambar baby biri-biri untuk view visitors yang sudi singgah ke blog kami ni. Jumpa lagi minggu depan InsyaAllah..

No comments:

Post a Comment